Pris för revisor i Stockholm

Har man ett företag är det tacksamt att anlita en duktig revisor. Det besparar en mycket tid som man istället kan lägga på den egentliga verksamheten. Det pris för revisor i Stockholm man får betala beror på flera olika faktorer. Här kan du läsa mer om dem, och om hur du kan optimera kostnaderna.

Hur stort är företaget?

Det är omöjligt att säga ett exakt pris för en revisors arbete. En sak som påverkar prislappen är hur stort företaget är. Ju större företag desto mer arbete krävs det att revisorn gör. Kortfattat innebär det att ett företag med stor omsättning också betalar ett högre arvode till revisorn de anlitar.

Revisorer för egenföretagare

Även när man driver ett litet enmansföretag är det bra att ha en revisor. De kan hjälpa en med allt nödvändigt pappersarbete kring ekonomin, något som annars kan ta upp mycket av ens tid. Är man en enskild näringsidkare krävs det egentligen inte att man har en revisor, men det är att rekommendera. Aktiebolag måste alltid ha en auktoriserad revisor.

Pris för revisor i Stockholm beror på arbetets omfattning

Begär offerter från flera revisorer

För att få den bästa revisorn till den lägsta kostnaden rekommenderas det att man kontaktar flera revisorer och begär prisuppgifter innan man avgör vem man vill anlita. Revisorn skall inte bara vara kostnadseffektiv, de skall också ha den kunskap som krävs för att kunna utföra arbetet på så kort tid som möjligt. I många fall är det klokt att avtala om ett fast årsarvode istället för ett pris per timme.